top of page

Propostes pedagògiques d'educació per al desenvolupament

83374596_10222107141536365_6554862281224

A Mirades del Món treballem per generar eines pedagògiques motivadores i participatives per tal d’apropar altres visions culturals als infants. Aquesta tasca facilita que els infants esdevinguin més empàtics i respectuosos vers les diferents realitats del món, incidint també en les realitats migratòries i prevenint actituds discriminatòries.

​

L’educació és una eina de transformació social i ens enfoquem a reivindicar la diferència com a riquesa, la igualtat entre persones i els drets humans fonamentals. 

​

Treballem en xarxa, SUMA’T!

Les nostres accions

PROJECTE MIRADES DEL MÓN

2019 - Actualitat

ACCIÓ

El projecte consisteix en el desenvolupament de diferents tallers participatius a infants en edat escolar, de la mà de diferents ONGs, amb la finalitat de disminuir conductes discriminatòries i promoure una consciència de justícia social. 

​​

Ho fem mostrant i descobrint diferents parts del món i les seves tradicions culturals; creant espais de reflexió al voltant de la diversitat, els drets i les llibertats fonamentals i les accions que cada organització duu a terme per reduir desigualtats. 

 

Un dels eixos estratègics de la proposta és el treball col·laboratiu entre entitats i entre centres escolars i la projecció comunitària. El projecte pretén que diferents organitzacions de la ciutat puguin implicar-se en un projecte comú i amb un fil conductor conjunt, l’art i la identitat cultural. 

 

A partir dels tallers cada grup escolar crea una obra d’art sobre el país i la realitat treballada, que acaba formant part d’una exposició oberta a la ciutadania, implicant a la resta de la comunitat educativa. L’art ajuda a expressar-nos de diferents formes i és un denominador comú en totes les cultures. 

DADES D'IMPACTE

511 nens i nenes

12 ONG Participants

12 centres educatius

1016 membres de la comunitat educativa

CONTE PUM PUM

2019

ACCIÓ

En un poblat massai, al sud de Kènia, ara fa vuit anys va néixer la Nala. Entre rialles, jocs i amb un entorn natural privilegiat, la nena va sentir un soroll que mai no havia sentit: PUM-PUM! Encuriosida per aquell soroll, va posar tots els sentits per descobrir d'on venien aquells cops. 

 

PUM PUM ens fa bategar cap a una essència compartida entre totes les persones i ens endinsa a la màgia del continent africà, amb una mirada des del cor, el respecte i la solidaritat mútua.

 

Conte escrit per Òscar Fabregat, amb il·lustracions de Berta Artigal amb la col·laboració d'alumnes de l'escola Marenostrum de Tarragona i editat per la regidoria de participació, bon govern i serveis generals de l'Ajuntament de Reus.

bottom of page